A minőségi életmód elképzelhetetlen testmozgás nélkül. A rendszeres testmozgást bármikor el lehet kezdeni, nem kell hozzá sportolói múlt, nem számít az életkor és a testsúly, csak a kezdéshez szükséges döntést kell meghozni. Azonban e döntés meghozatala pont azoknak a legnehezebb, akik számára leginkább szükséges lenne a változatás: az ülő vagy egyoldalúan terhelő fizikai munkát végzők számára.

A Wellsite mozgásprogram úgy segít e döntés meghozatalában, hogy az nem jelent terhet: a program motivációs alapon teljesedik ki kényszerűségek nélkül.

A megfelelő mozgásforma kiválasztása a legfontosabb feladat. Egyszerre kell, hogy rövid idő alatt erőnléti javulást, esetlegesen testsúlycsökkenést, jó közérzetet biztosítson, ugyanakkor ne legyen megterhelő a sportmúlttal nem rendelkező vagy túlsúlyos ember számára.
Lehetőség szerint csoportosan is gyakorolható, minden időpillanatban mérhető és kontrollálható legyen.

A nordic walking a sífutás mellett azon sportok kevese közé tartozik, mely a legtöbb izmot mozgatja, miközben kíméli az ízületeket. E jótékony hatást a speciális botok használata révén nyeri el, melynek okán ezt a mozgásformát a rekreációval foglalkozó szakemberek első helyre sorolják teljesítménynövelő és egészségfejlesztő szempontból.

A nordic walking emellett könnyen elsajátítható, intenzív sport, mely az egyre növekvő munkahelyi követelmények mellett is kevés idő, pénz és energiaráfordítással hatékonyan végezhető mozgásforma. A természetben változatos terepviszonyok mellett, vagy akár a munkahelyhez közeli parkban is gyakorolható.

A nordic walking-al végre megvalósítható a sokszor emlegetett heti háromszori intenzív testmozgás, kézzelfogható eredménnyel. A Wellsite nordic walking foglalkozásait 15 éves sífutó és biatlon versenyzői múlttal, INWA (International Nordic Walking Association) minősítéssel rendelkező instruktor szervezi.

A nordic-walking gyakorlása a manapság divatos sportokhoz képest, kis anyagi ráfordítással megvalósítható. A mozgásforma végzéséhez mindössze egy speciális bot szükséges, azonban ennek kiválasztásakor körültekintően kell eljárni: ahhoz, hogy a használat közben keltett rezgések ne terheljék túl, és ne okozzanak fájdalmat a felsőtest ízületeiben, mindenképpen karbon és üvegszál felépítésű botokat szükséges beszerezni.